ΕΡΓΟ |  Ξενοδοχείο

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ | Αρχιτεκτονική Μελέτη

ΠΕΡΙΟΧΗ |  Ιταρέμα, Βραζιλία

ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ | 3.510 τ.μ.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ |  Ειρήνη Ρουσάκη & Κωνσταντίνος Καλαϊτζάκης

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ & ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ  |  Θεανώ Ραβαζούλα Ποταμιάνου & Λάμπρος Ποταμιάνος – Visual Bytes

 

 

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο Guajiru Island που ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Ιταρέμα στο βόρειο παραθαλάσσιο άκρο της Βραζιλίας. Αποτελείται από έξι διώροφες βίλλες με ιδιωτική πισίνα σχεδιασμένες με γνώμονα την ευελιξία στην ενοικίαση και ενταγμένες με προσοχή στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Οι υπόλοιποι χώροι που συμπληρώνουν το συγκρότημα είναι: χώρος υποδοχής, εστιατόριο, μπαρ, lounge, μπουτίκ, γυμναστήριο, σπα, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και χώρος κοινόχρηστης πισίνας μπροστά στον Ατλαντικό ωκεανό.

Κλειδί της αρχιτεκτονικής σύνθεσης αποτελεί το στοιχείο του γραμμικού νερού το οποίο διατρέχει όλο το συγκρότημα ξεκινώντας από τον χώρο υποδοχής και καταλήγοντας στην κεντρική πισίνα που βρίσκεται στον χώρο του εστιατορίου και του μπαρ. Το στοιχείο αυτό λειτουργεί σαν ραχοκοκαλιά που συνδέει όλους τους χώρους του συγκροτήματος, ιδιωτικούς και δημόσιους, ενώ συγχρόνως η γραμμικότητά του σε συνδυασμό με τις επιμήκεις φυτεμένες μαρκίζες από μπετόν και τις ξύλινες πέργκολες ενισχύουν την προοπτική οδηγώντας το βλέμμα προς την θέα του ωκεανού. Τα βασικά υλικά είναι η τοπική πέτρα, το ξύλο και η τσιμεντοκονία σε γήινες αποχρώσεις, τα οποία εναρμονίζονται με το φυσικό τοπίο της περιοχής. Ως αναφορά στην τοπική αρχιτεκτονική, χρησιμοποιείται επιπλέον, ως βασικό  υλικό, το «Cobogó», ένα είδος διάτρητου «τσιμεντότουβλου» αρκετά διαδεδομένου στην Βραζιλία, το οποίο θα παραχθεί σε κατά παραγγελία σχέδιο αποκλειστικά για το έργο αυτό. Τέλος, η φύτευση, ως αναπόσπαστο κομμάτι της σύνθεσης, γίνεται με δέντρα και φυτά που ευδοκιμούν στο ιδιαίτερο κλίμα της Βραζιλίας.

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ

 

 

 

VILLAS

O3+_othreeplus_architects_favicon.jpg

Ξενοδοχείο

ΔΙΕΘΝΗ

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on tumblr

ΕΡΓΟ |  Ξενοδοχείο

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ | Αρχιτεκτονική Μελέτη

ΠΕΡΙΟΧΗ |  Ιταρέμα, Βραζιλία

ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ | 3.510 τ.μ.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ |  Ειρήνη Ρουσάκη & Κωνσταντίνος Καλαϊτζάκης

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ & ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ  |  Θεανώ Ραβαζούλα Ποταμιάνου & Λάμπρος Ποταμιάνος – Visual Bytes